ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI

FORMASYONLA İLGİLİ DUYURU
Duyuru Tarihi: 26/04/2012 - 11:39:25

Sevgili Öğrencilerimiz,

Son günlerde bazı basın yayın organlarında çıkan açıklamalar öğretmen yetiştirme konusunda tam olarak gerçeği yansıtmamakta olup, sizleri olumsuz düşüncelere yöneltmektedir. Şu an öğretmen yetiştirme konusunda YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde çalışmalar devam etmektedir. Hem Eğitim hem Fen-Edebiyat hem de diğer fakülteler için öğretmen yetiştirme konusu ile ilgili bazı düzenlemeler yapılmaktadır. Bu düzenlemeler doğrultusunda Fen-Edebiyat Fakültelerinde zaten durdurulmuş olan Pedagojik Formasyon Sertifika Programının var olan şekli kaldırılmış, Eğitim Fakültelerinde ise ikinci öğretim programlarına yeni öğrenci alımları tamamen durdurulmuştur. 3 Mayıs 2012 tarihindeki YÖK Genel Kurulu’nda ve sonraki toplantılarda konu ile ilgili çalışmalar devam edecektir. Çalışma sonuçları kesinleştikçe fakültemiz web sayfasından gelişmeler duyurulacaktır.

Öğrencilerimizin unutmaması gereken, mesleklerin zaman içinde değişime uğradığı ve birçok insanın birden fazla meslek değiştirdiğidir. Önemli olan 4 yıllık üniversite eğitiminin sonucunda elde edilen kazanımların bizi hayatın farklı alanlarına hazırladığını unutmamak ve Fakültemizde geçirilen zamanı geleceğe en iyi şekilde hazırlanarak geçirmektir.

Her şey gönlünüzce olsun…